Gode fif til indretning af stuen - både til hverdag og ved salg

Hvordan skal stuen bruges

Inden du giver dig i kast med indretning af stuen er det en god ide at gøre op med dig selv, hvad stuen skal bruges til. Hvor skal den primære siddeplads være? Ved spisebordet, i sofaen eller i den bløde lænestol? Skal stuen centreres om tv’et eller har du et vinduesparti ud til din dejlige have eller fx udsigt til natur? Husk, at det er dejligt at kunne kigge ud og mærke omgivelserne udenfor, og ved en salgssituation er det en god ide at lade fx udsigt eller det grønne komme i fokus i rummet.  

Let og luftigt

Sørg for, at gangvejene i stuen er fri for møbler. Dvs. stil ikke sofaen eller spisebordet for tæt på døråbningerne. Har du et stort og flot vinduesparti, så undgå at stille møbler op af vinduet, men lad i stedet vinduet stå frit så lyset kan strømme ind i rummet. Placér gerne møblerne 10-15 cm fra hjørner og gerne fra væggen - det giver et lettere udtryk.

Vælg dybe afdæmpede vægfarver på enkelte vægflader

Vær forsigtig med at vælge alt for skrigende farver - det skaber en uro, trækker fokus til sig og kan virke forstyrrende - især i mindre rum. I stedet for fx den hidsige koboltblå kan du vælge en blå i en støvet / afdæmpet nuance. Denne vil stadig give en god farvekant i rummet uden at dominere eller blænde. I salgsøjemed er det en fordel at indrette med lidt ”kant”, så bliver boligen husket bedre. 

Opbevaring

Opbevaring er nødvendigt - og derfor kan du lige så godt gøre den lækker og spændende at se på. Du kan enten vælge den lukkede version eller den åbne. Er reolen åben, skal du holde orden på dine ting med fx kasser eller kurve til de løse småting. Du kan enten pakke reolen med bøger og derved lade den være et slags ”tapet” i stuen - eller du kan lade enkelte hylder være fri eller med mindre pyntegenstande og på den måde gøre reolen mindre kompakt og mere let og luftig. Det er en smagssag. Hænger du mindre reoler op og lader gulvet under den ophængte reol være frit, får du et mere let udtryk, og rummet fornemmes større.

Skab hygge med tekstiler

Det er nemt og hurtigt at skabe en varm stemning og atmosfære ved hjælp af flotte tekstiler. Gardiner, puder, plaider og tæpper er lette at tilføje til stuen og dermed er det med til at skabe den personlige stil du ønsker. Skift evt. ud et par gange om året, så kan du let skabe en lys og luftig sommerstue og en hyggelig og varm vinterhule alt efter årstid og humør.

Husk lyskilderne

Den rigtige belysning er vigtig, og gør en kæmpe forskel i din stue. Der skal godt læselys til ved sofaen eller den gode stol. Det kunne f.eks. være en væglampe eller gulvlampe evt. med dæmpbart lys, så den også kan fungere som hyggebelysning.

Indsendt af Louise Werner den 09 maj 2023