Vores tanker midt i en krisetid

Vi lever lige nu i en tid med uro, uvished og et mediebillede med meldinger, der giver flere spørgsmål end svar. 

Boligen er en stor post på alle danskeres budget, så derfor er det naturligt, at situationen giver utryghed, hvis du står over for at skulle købe eller sælge bolig. Historisk har det altid været sådan, at vi mennesker lige skal vænne os til forandringer, før hverdagen igen normaliseres. Derfor er det vores vurdering, at vi lige nu mærker et vakuum på boligmarkedet af afventende adfærd, indtil vi har vænnet os til den nye tilværelse med andre renter og stor fokus på energi. Derfor er vores klare anbefaling, at hvis du har brug for eller lyst til at købe eller sælge bolig, så GØR det. Det er nu, vi lever. Jo mere normalt vi alle opfører os, jo bedre kan vi tackle krisen og få det bedste ud af den hverdag vi befinder os i.

Krisebekæmpelse med en god snak og god karma

Vi er alle i samme båd. Lad os afinstallere ”plejer”, så vi lever i nu´et og får det bedste ud af den nuværende situation. Kom endelig ind i vores butik på Kirketorvet, hvis du har tanker, spørgsmål, bekymringer eller frustrationer i relation til boligmarkedet eller dit hussalg / -køb. Så kan vi sammen bande lidt over den seneste varmeregning, varme os på en god kop kaffe – og få en snak om de helt konkrete ting, der fylder hos netop dig.

Priserne på energi er fx noget af det, de fleste spørger om lige nu. En del sælgere spørger, om det er en god idé at skifte til varmepumpe for at gøre huset mere attraktivt og salgbart. Helt generelt så anbefaler vi, at du kun bør investere i din bolig, hvis du vil blive boende. Oveni er det jo også sådan, at køber med stor sandsynlighed i forvejen kommer fra en boligøkonomi med dyr energi, så køber vil have en energiinvestering alligevel.

Faxe og Stevns stiger i attraktion

Mange spørger også ind til rente- og prisniveauet. Her i området har vi ikke set de samme voldsomme prisstigninger som i de store byer. Derfor vil vi proportionalt heller ikke opleve ligeså store prisfald. Det kan være, at man som sælger bliver nødt til at markedsjustere sin udbudspris afhængig af markedet og efterspørgsel, men voldsomme prisfald som vi hører om i medierne, hører til i de store byer. I Faxe & Stevns Kommune får man rigtig meget bolig for pengene, og det har folk fra Københavnsområdet for fået øje på. Flere og flere flytter herned for at få boligkvalitet, frisk luft og højt til himlen, og i øjeblikket har vi en del fremvisninger til interesserede købere fra storbyen. Så sent som i går fremviste vi boliger til potentielle købere fra Storkøbenhavn, som simpelthen vil have mere bolig for pengene.

Vi håber, at disse tanker kan lune lidt i denne frustrerende og svære tid. Vores budskab er i hver fald, at der er lys i mørket – også selvom vi alle sammen kommer til at skrue lidt ned for julebelysningen.

Indsendt af Louise Werner den 28 sep 2022