Fire ud af ti er villige til at pendle længere til job efter corona

Hjemmearbejde

Boligsiden.dk har lavet en spændende afstemning omkring brugernes velvillighed til at pendle længere til job efter corona. Faktisk så vil 4 ud af 10 bruger gerne pendle lidt længere efter corona. Det er jo spændende for vores område i Faxe- & Stevns kommune. Vi faldt over denne afstemning, da vi også oplever, at der er en del tilflyttere til området som er i den arbejdsdygtige alder og derfor er i fuld vigør på arbejdsmarkedet.

Når vi taler med de potentielle købere på fremvisningerne, oplever vi nu i højere grad at der bliver prioriteret god mulighed for hjemmearbejdsplads. Gerne i form af et godt værelse til kontor, et anneks eller anden god form for hjemmearbejdsplads. Ligeledes bliver der også tit spurgt efter hastigheden på Internet og ikke mindst mobildækning - netop til brug for hjemmearbejde. Hos Werner Boliger kan vi derfor nikke genkendende til tendenserne og resultatet af denne undersøgelse / afstemning. Læs Boligsidens artikel her:

Artikel fra boligsiden.dk

Rigtig mange danskere blev fra den ene dag til den anden sendt hjem på hjemmekontoret, da Danmark blev lukket med som konsekvens af corona i foråret 2020. Og selvom zoom-møder og koordinering på tværs af computerskærme i begyndelsen virkede en smule kaotisk for mange, har hjemmekontoret også vist sig at fungere i det lange løb.

Med muligheden for flere hjemmearbejdsdage har mange danskere samtidig øjnet muligheden for, at flytte lidt længere væk fra byen og omvendt pendle lidt længere på de dage, hvor programmet står på fysisk fremmøde på arbejdspladsen. I hver fald svarer 42% af deltagerne i en ny afstemning på Boligsiden.dk, at de som konsekvens af corona og mere hjemmearbejde, er villige til at pendle længere fra deres bolig til job.

”Vi har efterhånden fået flere indikationer på, at corona-perioden og hjemmekontoret har haft betydning for afstanden mellem job og bopæl. Blandt andet har vi set øget interesse for at købe hus lidt længere væk fra de store byer, hvilket hænger fint sammen med besvarelserne i denne afstemning, hvor næsten halvdelen svarer, at de i en eller anden grad er villige til at pendle lidt længere.” - siger Kasper Fredløv Sonberg, der er boligøkonom hos Boligsiden.dk og tilføjer:

”Med muligheden for at kunne arbejde mere hjemmefra, opstår også muligheden for at kunne flytte ud fra byen og mod de mindre bysamfund, hvor boligpriserne ofte er lavere. Det frister mange, som til gengæld også er villige til at pendle længere de dage, hvor de skal ind på arbejde.”

Ser vi nærmere på besvarelserne er de dog stadig grænser for pendlernes velvillighed. 21% af de pendlervilligere tilkendegivelser angiver, at de er villige til at pendle op til 50 km. 14% svarer, at de er villige til at pendle mellem 50-100 km., imens de resterende 7%& er klar til at pendle 200 km- eller mere.

Kilde:

Afstemningen er foretaget blandt boligsidens brugere i perioden mellem 23/8-21 og 1/9-21. I alt har 1.264 deltagere på spørgsmålet: Er du som konsekvens af corona og mere hjemmearbejde blevet villigt til at pendle længere fra din bolig til dit arbejde?

https://www.boligsiden.dk/nyheder/2021/09/fire-ud-af-ti-er-villige-til-at-pendle-laengere-til-job-efter-corona/

Indsendt af Louise Werner den 20 sep 2021