Undgå fygesne på loftet
I perioder med store snemængder og blæst bør du jævnligt tjekke loftet for fygesne. Sne kan finde vej gennem selv de mindste sprækker og revner - og så snart det tør, risikerer du vandskade og fugtproblemer.
Opdager du fygesne på loftet eller andre steder i boligen, skal du fjerne det med det samme. Brug en kost, fejebakke og opvaskebalje.
Undgå frostsprængte rør
En lang periode med hård frost kan være en alvorlig trussel mod vand- og varmerørene i dit hus, hvis de ikke er tilstrækkeligt isolerede.
De kan fryse til is og i værste fald springe, hvilket vil resultere i en vandskade i huset.
Fryser boligens rør til is, bør du hurtigst muligt få bugt med frosten. Du kan forsøge at lægge varme håndklæder om rørene. Du bør dog kontakte en VVS’er, som relativt hurtigt kan tø isen op ved hjælp af elektrisk spænding.
Når problemet er udbedret, bør du få isoleret rørene, så det ikke opstår igen.
Undgå frosne tagrender
Frosne tagrender kan føre til fugtskader på huset, fordi nedbør og smeltevand fra taget ender med at løbe ud over kanten på tagrenden og ind mod husets mur- og træværk i stedet for at blive ledt til kloakken via tagrenden.
Problemet med frosne tagrender kan løses ved at lægge varmetråde i tagrenderne. Varmetråde er elkabler, som du lægger i bunden af tagrenden. Når kablerne er tændt, vil de smelte sne og is, så du undgår, at tagrenden fryser til, eller at der dannes istapper.
Kilde: Videnscenteret Bolius - https://www.bolius.dk/husk-dine-vinterpligter-som-boligejer-17778